Ervaringen van onze gasten

Na 65 jaar voor het eerst zelf fietsen
Zelf fietsen behoorde voor Ton van Dam nooit tot de mogelijkheden. Totdat de 71-jarige Voorhouter zo’n vier jaar geleden het project Fietsmaatjes Teylingen ontdekte en zich daarvoor als gast aanmeldde.

Lees verder.

Méér dan fietsmaatjes

Fietsmaatjes Ton Schell en Kees de Winter fietsen al bijna vijf jaar samen. Samen rijden ze ruim 1800 kilometer per jaar, elke woensdag, bij weer en wind. Geen enkel duofiets-duo fiets zoveel als zij.

Lees verder.

Ik fiets voor de beweging, als een koningin voel ik mij dan

De 75-jarige Elvira Leschot, visueel gehandicapt, uit Katwijk had tot begin dit jaar nog nooit zelfstandig gefietst. Totdat zij in aanraking kwam met het project Fietsmaatjes.

Lees verder.

Ervaringen van onze vrijwilligers

Vrijwilliger omdat ik zelf weet hoe fijn fietsen is

Dat een volle baan, jonge leeftijd en een druk sociaal leven geen beletsel hoeven te zijn om je als vrijwilliger bij Fietsmaatjes aan te sluiten, bewijst Madeleine Heitmeijer (31).

Lees verder.

Dat is leuk om met mijn vader te doen

Pauline de Zwart rijdt met haar vader Leo Kerkvliet die alzheimer heeft op de duofiets. Hij kan dan met haar gezellig kletsen en intussen gezond bewegen. En haar moeder die mantelzorger is, heeft dan even tijd voor zichzelf.

Lees verder.

Ik denk dat ik er evenveel uithaal als Susanne

Claire Laarman van Fietsmaatjes Noordwijk fietst met twee gasten. De afwisseling vindt ze leuk. Met de een maakt ze lange tochten en worden grappen verteld en van de andere gast, Susanne Roosen, die blind is, leerde ze weer goed naar alles kijken.

Lees verder.