Fietsmaatjes Quote

Het allerlaatste ritje

Het allerlaatste ritje. Dat reed Ruud met zijn fietsmaatje, de dag voordat zij overleed. Het was heel emotioneel vertelt de Bosschenaar in het filmpje. Maar ook ontzettend mooi dat hij dit voor iemand heeft kunnen doen. Luister naar zijn ontroerende verhaal.

Dé manier om er weer op uit te gaan

Fietsmaatjes is voor Frederiek dé manier om er weer op uit te gaan. Alleen had Frederiek nooit zo ver het bos in gedurfd maar met Fietsmaatjes, vertelt de actieve vrouw, komt ze weer overal in de prachtige omgeving van Bennekom. Luister en bekijk haar verhaal.

Samen helpen deze fietsmaatjes elkaar

Hans is blind. Zelfstandig fietsen is geen optie. Toen hij na een ingrijpende hartoperatie moest revalideren, bood vriend Jos zich aan als Fietsmaatje. En nu scheuren ze samen door de bollenstreek.

Elke rit een feestje

Maak kennis met Martin! Martin is vliegende kiep bij Fietsmaatjes. Hij fietst met veel verschillende mensen en maakt van elke rit een feestje. Kijk mee hoe Martin dat voor elkaar krijgt!

Lees ook deze mooie verhalen

Iedereen die wil, moet mee kunnen fietsen
Twee nieuwe knieeen, Parkionson, een leverabces dat tot acht dagen coma leidde, een herniaoperatie die uitmondde in een verlamd been. Maar: nu gaat het eigenlijk best goed met hem. Door fysiotherapie en fietsen met Fietsmaatjes nemen zijn krachten langzaam toe.
Dierbare momenten die bijblijven

Wie het genoegen heeft om in het gezelschap van Mimi Ruijgrok en Marja den Hartog te vertoeven, wordt meteen meegetrokken in hun positieve energie. Als Marja in drie woorden moet samenvatten wat Fietsmaatjes voor haar betekent, noemt ze: 'Gezond, plezier en contact.'

Fer rijdt met zijn fietsmaatjes graag door de melkstal

Hij heeft het bijgehouden. Warmonder Fer Vergeer heeft al 515 ritjes voor Fietsmaatjes gefietst. Zestien mensen gingen er met hem mee de afgelopen tien jaar.

Na 65 jaar voor het eerst zelf fietsen
Zelf fietsen behoorde voor Ton van Dam nooit tot de mogelijkheden. Totdat de 71-jarige Voorhouter zo’n vier jaar geleden het project Fietsmaatjes Teylingen ontdekte en zich daarvoor als gast aanmeldde.
Méér dan fietsmaatjes

Fietsmaatjes Ton Schell en Kees de Winter fietsen al bijna vijf jaar samen. Samen rijden ze ruim 1800 kilometer per jaar, elke woensdag, bij weer en wind. Geen enkel duofiets-duo fietst zoveel als zij.

Ik fiets voor de beweging, als een koningin voel ik mij dan

De 75-jarige Elvira Leschot, visueel gehandicapt, uit Katwijk had tot begin dit jaar nog nooit zelfstandig gefietst. Totdat zij in aanraking kwam met het project Fietsmaatjes.

Vrijwilliger omdat ik zelf weet hoe fijn fietsen is

Dat een volle baan, jonge leeftijd en een druk sociaal leven geen beletsel hoeven te zijn om je als vrijwilliger bij Fietsmaatjes aan te sluiten, bewijst Madeleine Heitmeijer (31).

Dat is leuk om met mijn vader te doen

Pauline de Zwart rijdt met haar vader Leo Kerkvliet die alzheimer heeft op de duofiets. Hij kan dan met haar gezellig kletsen en intussen gezond bewegen. En haar moeder die mantelzorger is, heeft dan even tijd voor zichzelf.

Ik denk dat ik er evenveel uithaal als Susanne

Claire Laarman van Fietsmaatjes Noordwijk fietst met twee gasten. De afwisseling vindt ze leuk. Met de een maakt ze lange tochten en worden grappen verteld en van de andere gast, Susanne Roosen, die blind is, leerde ze weer goed naar alles kijken.