Psycholoog Edith 'Samen in het hier en nu'

Edith de Jong is GZ-Psycholoog op een woonzorginstelling waar jonge mensen met dementie verblijven. ‘Gelukkig staat bij ons het welbevinden van de cliënten voorop. Daardoor zijn dit soort ritjes een onderdeel van de behandeling en begeleiding geworden." Ook andere medewerkers fietsen regelmatig als vrijwilliger met bewoners van de afdeling.

'Het is veel meer dan alleen fietsen'

Wie van beiden het meest enthousiast is over het concept Fietsmaatjes is niet te zeggen. De ogen van Mieke Tukker en Corine van der Mark, collega’s in het Gezondheidscentrum aan de Rusthofflaan, stralen als ze vertellen over het vrijwilligerswerk dat ze voor de organisatie doen.

Zorgverzekering Zorg en Zekerheid: "Wij ondersteunen dit project van harte"

Ton van Houten, voorzitter van de raad van bestuur van Zorg en Zekerheid, staat volledig achter de doelstelling van het project Fietsmaatjes. Daarom wordt het project door de zorgverzekeraar financieel ondersteund.

Buurtsportcoach José wil mensen in beweging brengen

Mensen in beweging brengen, dat is Jose haar passie. En Bossche bollen eten:) Met Fietsmaatjes lukt dat beiden heel aardig. Eerst fietsen en dan een Bossche bol op een mooi terras in de oude binnenstad. Luister hoe mooi het leven kan zijn!

Huisarts Wim: "Fietsmaatjes als behandeling"

Huisartsen en praktijkondersteuners kiezen soms voor Fietsmaatjes als behandeling. De optie moet ‘in je hoofd zitten’, aldus huisarts Wim Sleeuw. Patiënten komen niet zelf met de behandeling. Zowel huisarts Wim Sleeuw in Roelofarendsveen als praktijkondersteuner (POH) en verpleegkundig specialist in zijn praktijk Miranda van der Meer doen het regelmatig: een recept uitschrijven voor Fietsmaatjes.

Welzijnsadviseur Pauline: "Een prima manier om uit je isolement te komen"

Vaak vallen familie en vrienden om ouderen weg, met eenzaamheid als gevolg. Met Fietsmaatjes kunnen we relaties niet terugbrengen, maar er wel voor zorgen dat mensen een stukje gelukkiger worden, aldus welzijnsmedewerker Pauline Zwinkels.