Ben jij degene die samen met buurtgenoten een eigen Fietsmaatjes organisatie start?

Een succesvolle Fietsmaatjes-organisatie behoeft een goede kopploeg. Dan volgt het peloton als van zelf. Een groep enthousiaste vrijwilligers dus, daar begint het mee. Met de volgende stappen helpt Fietsmaatjes.NL graag.

Louise, initiatiefnemer in Voorschoten, raad iedereen de ondersteuning aan. “Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Fietsmaatjes.NL heeft echt een draaiboek waarin van A tot Z beschreven staat welke stappen je moet doorlopen en waar je allemaal aan moet denken. Dus het is heel makkelijk en heel goed geweest.” Voor lokale organisaties scheelt het werk waardoor ze sneller kunnen gaan doen waar Fietsmaatjes om draait: namelijk samen fietsen.

Bekijk het filmpje over de oprichting van Fietsmaatjes Voorschoten.

Fietsmaatjes opstarten?

Fietsmaatjes.NL helpt je graag met het opstarten van een lokale Fietsmaatjes organisatie. Je blijft een zelfstandige club maar wij ondersteunen waar mogelijk. Je krijgt van ons een compleet draaiboek, we helpen met fondsen werven, adviseren je over de inrichting van het team, het gasten- en vrijwilligersbeleid, de fiets en het onderhoud, en geven trainingen aan de bestuursleden en vrijwilligers. Daarnaast zijn we altijd beschikbaar voor deskundig advies. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden als wij dat al hebben gedaan?

Wist je dat?

  • Alle duofietsen van de lokale Fietsmaatjes organisaties door fondsen betaald zijn
  • Alle lokale Fietsmaatjes snel groeien na de start, zowel in duofietsen, vrijwilligers en gasten
  • Alle lokale Fietsmaatjes organisaties warm ondersteund worden door hun gemeente en lokale welzijnsorganisaties
  • Er een Fietsmaatjes locatie zit in twee van de kleinste gemeenten van Nederland? Samen goed voor 180 fietsmaatjes!

We waren al enthousiast over het project maar na de waardevolle training door Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels is ons enthousiasme alleen maar groter geworden.

Fietsmaatjes Schiedam

Initiatiefnemer Rob aan het woord

De blik in de ogen van zijn fietsmaatje tijdens een proefrit was voor Rob genoeg om een Fietsmaatjes afdeling op te richten in Schiedam. Inmiddels genieten er dagelijks vele Schiedammers van een ritje op de elektrische duofiets. Rob vertelt hoe hij dat voor elkaar kreeg.

Meer weten?

Meld je aan voor een van onze (digitale) bijeenkomsten of neem contact met ons op. Met onze hulp richt jij gemakkelijk een Fietsmaatjes organisatie op in jouw gemeente.

Fietsmaatjes

Bij zo’n organisatie komt veel meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Daarvoor hebben we aansluiting gezocht bij Fietsmaatjes.NL.

Fietsmaatjes Riethoven

“Complimenten over de begeleiding van Fietsmaatjes.NL inzake het opstarten van een lokale fietsmaatjes. Zo ook over de verkregen toegang tot de bibliotheek. Het is erg fijn om daarin de vele informatie terug te kunnen vinden en diverse voorbeelden te kunnen gebruiken. We waren en zijn nog steeds enthousiast om te kunnen gaan starten en mede dankzij jullie hulp gaat dit ook lukken.””

Fietsmaatjes Voorne aan Zee

“Jan en Tekla bieden een heel compleet pakket, waardoor wij heel snel en professioneel kunnen opstarten”

Fietsmaatjes Nuenen