U wordt fietsmaatje door u aan te melden bij uw lokale Fietsmaatjes Stichting. Dan volgt een kennismakingsgesprek en uitleg, waarna u al snel gekoppeld wordt aan uw fietsmaatje voor een proefrit.
Uw bijdrage als gast kan verschillen per Fietsmaatjes Stichting, maar zijn nooit hoger dan 5 euro per rit. Wij willen dat Fietsmaatjes voor iedereen toegankelijk is. Uw gastbijdrage is bedoeld voor het dekken van kosten zoals reparaties, planningsrooster en communicatie.
Helaas is er nog niet overal in Nederland een Fietsmaatjes Stichting. Als u graag fietsmaatje wilt worden bij u in de buurt, kunt u erover nadenken om uw eigen stichting te starten. Meer informatie hierover vindt u bij Start eigen Fietsmaatjes locatie.
Zeker! Sommige vrijwilligers fietsen elke week, andere enkele keren per jaar. Onze vrijwilligers hebben toegang tot een online rooster waar zij zichzelf flexibel kunnen inplannen. Gasten fietsen over het algemeen elke week een keer, maar ook hier kan natuurlijk rekening gehouden worden met uw wensen.
Fietsmaatjes is er voor iedereen, ook als u met een bekende wilt fietsen. Vaak zullen wij u vragen om ook met een andere gast te fietsen, omdat niet iedereen een bekende heeft als vrijwilliger. U kunt uw wensen aangeven bij uw lokale Fietsmaatjes Stichting.
U hoeft als gast niet mee te trappen, dat bepaalt u helemaal zelf. De duofiets is elektrisch ondersteund en zo ontworpen dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen. Echter als u rolstoelafhankelijk ben, raden wij aan dat u informeert of uw stichting een speciale rolstoelfiets heeft.
Sommige stichtingen hebben een speciale rolstoelfiets. Informeer bij uw lokale stichting naar de mogelijkheden.
Het bestuur van uw verzorgingstehuis kan er voor kiezen om het initiatief te nemen voor het opzetten van een lokale Fietsmaatjes Stichting. Voor de mogelijkheden hierover gaan wij graag met u in contact.
Nee, helaas behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wij zijn een organisatie voor fietsmaatjes en geen verhuurorganisatie.

 

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.