Je kunt fietsmaatje worden door je aan te melden bij jouw locatie. Dan volgt een kennismakingsgesprek en een proefrit, waarna je al snel gekoppeld wordt aan jouw fietsmaatje.
De bijdrage als gast kan verschillen per lokale Fietsmaatjes organisatie, maar is nooit hoger dan 5 euro per rit. Wij willen dat Fietsmaatjes voor iedereen toegankelijk is. De gastbijdrage is bedoeld voor het dekken van kosten zoals reparaties, planningsrooster en communicatie.
Helaas is er nog niet overal in Nederland een locatie van Fietsmaatjes. Wij helpen jou graag bij het starten van een eigen locatie in jouw gemeente.
Zeker! Sommige vrijwilligers fietsen elke week, andere enkele keren per jaar. Onze vrijwilligers hebben toegang tot een online rooster waar zij zichzelf flexibel kunnen inplannen. Gasten fietsen over het algemeen eens per twee weken, maar ook hier kan natuurlijk rekening gehouden worden met jouw wensen.

Ja dat kan. Fietsmaatjes is er voor iedereen, ook als je met een bekende wilt fietsen. In gesprek met jou bekijken we of je ook met een andere gast zou willen fietsen, omdat niet iedereen een bekende heeft als vrijwilliger. Je kunt jouw wensen aangeven bij jouw lokale Fietsmaatjes organisatie .

Je hoeft als gast niet mee te trappen, dat bepaalt je helemaal zelf. De duofiets is elektrisch ondersteund en zo ontworpen dat ieder op zijn/haar eigen tempo kan fietsen. Echter als iemand rolstoelafhankelijk is, raden wij aan te informeren of jouw lokale Fietsmaatjes organisatie een speciale rolstoelfiets heeft.
Sommige lokale organisaties hebben een speciale rolstoelfiets. Informeer bij jouw lokale Fietsmaatjes organisatie naar de mogelijkheden.
Dat kan. Er zijn meerdere lokale Fietsmaatjes organisaties die als werkgroep onder een bestaande organisatie functioneren. Voor de mogelijkheden hierover gaan wij graag met jullie in contact.
Jazeker! Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden om jullie locatie te ondersteunen met onze kennis. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Nee, helaas behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wij zijn een organisatie voor fietsmaatjes en geen verhuurorganisatie. Samen opgeven als fietsmaatjes, bijvoorbeeld om regelmatig een ritje te maken met een bekende/famililied, kan wel. Aanmelden kan bij jouw lokale Fietsmaatjes organisatie.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.