Verheugen, genieten en nagenieten

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

“Verheugen, genieten en nagenieten”, dat is de titel van het kwalitatief onderzoek door Movisie naar de ervaringen van gasten met Fietsmaatjes. Een titel om trots op te zijn!

Er hebben 16 diepte-interviews met gasten plaats gevonden met als doel het ophalen van ervaringen. Uit de interviews blijkt dat gasten Fietsmaatjes als ontspanning zien. Ze genieten van buiten zijn en nieuwe plekken ontdekken. Ook het vooruitzicht en het nagenieten is van belang. Voor gasten is het belangrijk om het fietsen sámen met iemand te doen: het fietsmaatje. De contacten met het fietsmaatje levert op dat gasten zich gesteund voelen, het gezellig hebben en daarom er weer meer bij horen en onderdeel zijn van de maatschappij.

De ervaring van de gasten die in dit onderzoek gesproken zijn is dat de organisatie van hun lokale fietsmaatjes organisatie goed is. Het onderzoek bevestigt dat het goed is dat Fietsmaatjes aansluit op de situatie van de gasten en inzet op een vast fietsmaatje.

Uit het onderzoek zijn een tweetal aanbevelingen naar voren gekomen. De lokale Fietsmaatjes organisaties die aan dit onderzoek hebben deelgenomen (Teylingen en LeidenLeiderdorp) gaan beiden kijken op welke manier zij de aanbevelingen kunnen omzetten in acties.

Een uitgebreidere samenvatting is te vinden op de project-pagina. Hier is ook het gehele onderzoek te downloaden. De komende weken zullen wij enkele quotes van de gasten uit de interviews delen op onze socials. Hou onze kanalen dus in de gaten!