Nieuwsbericht bestuur

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Fietsmaatjes NL bestaat uit een sociale onderneming, Fietsmaatjes.NL, en een landelijke stichting, Stichting Fietsmaatjes Nederland.

De sociale onderneming is een V.O.F. met daarin Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels als firmanten. Zij zijn dagelijks bezig met de uitvoering van alle plannen om Fietsmaatjes landelijk tot een succes te maken. Zij worden ondersteund door Iris in bijvoorbeeld de communicatie (nieuwsbrief, website) en organisatie (netwerkbijeenkomsten en trainingen).

Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Om die maatschappelijke missie te bewaken en te stimuleren is er een landelijke stichting: Stichting Fietsmaatjes Nederland. Het bestuur van deze Stichting komt 4 keer per jaar bij elkaar en houden tussendoor contact met de onderneming. Dit bestuur bestaat uit de volgende personen: Ria Eijck (voorzitter), Jan Timmermann (secretaris) en Mirjam van Iterson (Penningmeester). De stichting zal binnenkort daadwerkelijk worden opgericht en geregistreerd bij de KVK.