Fietsmaatjes Almere is een Samen Sterk Project

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Voorzitter Bert Groot Roessink van Stichting Fietsmaatjes Almere was meteen verkocht toen hij op de duofiets van woonzorgcentrum Zephyr in Almere Buiten stapte om te fietsen met bewoners; mensen met dementie: “Wekelijks verheugde ik me op mijn fietstochtjes door Almere Buiten en de Oostvaardersplassen. En mijn “gasten” en hun zorgverleners waardeerden de fietstochtjes ook. Maar… de beperking van het gebruik tot de bewoners van Zephyr zette me aan het denken. Uit ervaring gedurende mijn werk als huisarts, wist ik dat er veel mensen thuis wonen die het ook fijn vinden om er op de fiets op uit te kunnen, maar zelf niet meer kunnen fietsen. Na enige tijd kwam ik in 2018 op het spoor van Fietsmaatjes.NL. In oktober 2018 heeft Fietsmaatjes.NL een presentatie gehouden in Almere. De aanwezigen waren allen enthousiast en ondersteunden mijn plan om ook in Almere een Fietsmaatjes organisatie te gaan starten. Daarna hebben een aantal mensen deelgenomen aan het startprogramma van Fietsmaatjes.NL: het ‘team Fietsmaatjes Almere’. […] Door de aanschaf van onze eerste fiets konden we op 1 juni 2019 starten in Almere Haven. […] We krijgen voortdurend aanmeldingen uit heel Almere en daarom zijn we blij dat we onze vleugels sinds kort ook uit kunnen slaan in Almere Stad, te beginnen in Tussen de Vaarten. Maar we zijn ook volop in voorbereiding voor een start in het Stadscentrum en Stedenwijk.”

Bert zijn hele verhaal lezen? Klik hier. Wij vinden het prachtig om te zien hoe enthousiast Stichting Fietsmaatjes Almere van start gegaan is en hoe Almere Fietsmaatjes omarmt. Wij wensen Fietsmaatjes Almere veel succes met de verdere uitbreiding!

Fietsmaatjes Almere