37 duo’s van Fietsmaatjes fietsen op Wereld Alzheimer Dag

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Afgelopen zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Op Wereld Alzheimer Dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor dementie. Dementie is een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Het thema van de Wereld Alzheimer Dag dit jaar was ‘samen bewegen’. Daar past Fietsmaatjes perfect bij; wij fietsen regelmatig met gasten met dementie. Daarom heeft Fietsmaatjes samen met Alzheimer Nederland Zuid-Holland Noord en Zorg en Zekerheid een fietstocht met gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Het was een mooie en zonnige dag waaraan 37 vrijwilligers met een gast met Alzheimer/dementie deelnamen. De fietsmaatjes kwamen uit alle richtingen: vanuit Hillegom tot Voorschoten en van Noordwijk tot Alphen aan den Rijn. Iedereen vertrok tegelijkertijd en er werd verzameld voor lunch en vermaak bij wielervereniging Swift in Leiden. Breed lachend en zwaaiend werden zij welkom geheten door de organisatie en in het bijzonder door ‘de Spiekert’ van ZZ Leiden Basketball, Martin Hooymans en door de wethouders van Teylingen en Zoeterwoude, de heren Arno van Kempen en Ruud Bouter.

De gasten met dementie hebben genoten van een heerlijk en veilig fietstochtje samen met een goed getrainde vrijwilliger van Fietsmaatjes. Sommigen hadden er al anderhalf uur fietsen door stad en polderland opzitten bij aankomst rond 12:00 uur. Onderweg werden ze toegezwaaid door mensen in de omgeving. Juichend kwamen ze over de “finish” om vervolgens aan te schuiven voor koffie, thee en een broodje. Met de muziek van de huisband van Zorg en Zekerheid, The Certainties, kwam de stemming er goed in en werd er door menig fietsmaatje ook een dansje gemaakt. Na twee uur gingen de fietsmaatjes achter elkaar weer fietsend terug naar huis. Het was voor iedereen een geweldig leuke dag.

Een impressie van de dag is in dit mooie filmpje te zien.

Foto’s: Rob Oudshoorn

Fietsmaatjes