Iris van Rossum – Algemeen coördinator & kwaliteitsmanager

Iris is onze zogeheten ‘spil in het web’. Zij begeleidt de eerste initiatiefnemers en is als kwaliteitsmanager verantwoordelijk voor de kwaliteit van de inhoud van het starterspakket, digitale bibliotheek, onderzoek, communicatie en de interne processen. Zo heeft ze bijvoorbeeld grotendeels het handboek geschreven, het onderzoek naar het bereik van Fietsmaatjes Teylingen geleid en werkte ze als onderzoeker mee aan het project Implementatie Impuls en MESOVIT. Iris heeft economie gestudeerd en daarna een aantal jaar als onderzoeksassistent gewerkt. Uit eigen ervaring weet Iris hoe het is om tijdelijk niet zelfstandig te kunnen fietsen. “Nederland is een fietsland, ik zet mij graag in om fietsen voor iedereen mogelijk te maken.”

Joke Boevink – Regiocoördinator Noord-Oost

Joke is sinds oktober 2022 onze regiocoördinator voor Noord-Oost Nederland. In 2013 heeft Joke het initiatief genomen om in samenwerking met partners een duofiets aan te schaffen voor Borne. Vanuit die ervaring kwam de wens tot doorontwikkeling in het gebruik van deze fiets en stuitte zij op het concept van Fietsmaatjes.NL. “Fietsmaatjes is zoveel meer dan de aanschaf van een Duo-Fiets! Ik zet mij graag in om anderen enthousiastelingen mee te nemen in het proces om daadwerkelijk fietsgasten en fietsvrijwilligers, maatjes te laten worden die heerlijk samen fietsen.”

Ingeborg Hovius – Regiocoördinator West

Begin 2022 maakt Ingeborg kennis met de organisatie Fietsmaatjes.NL. Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn een aantal enthousiaste mensen die Fietsmaatjes willen opzetten. Ingeborg is bij de opstart aanwezig als interim regiocoördinator aangepast sporten. Het enthousiasme van deze groep vrijwilligers uit de Haarlemmermeer werkt zeer aanstekelijk en sinds die tijd volgt zij Fietsmaatjes.NL.

“Als orthomoleculair -en bewegingstherapeut weet en ervaar ik dagelijks hoe belangrijk bewegen voor iedereen is. Voor mensen met een beperking die vaak al minder (kunnen) bewegen en meer aan huis gebonden zijn, is Fietsmaatjes een uitkomst. Hoe mooi is het dat ik dit geweldige initiatief mag helpen uitzetten in de regio West Nederland!”

Linda Peeters – Regiocoördinator Zuid

In 2018 zat Linda voor het eerst op een duofiets. Samen met een buurtbewoonster besloten ze om wekelijks te gaan fietsen. Dat beviel zo goed dat Linda zich ook in wilde gaan zetten om duofietsen meer onder de aandacht te brengen in Den Bosch. Met een mede-initiatiefneemster en team van 8 personen hebben ze samen Fietsmaatjes Den Bosch opgericht in augustus 2019. Nu, 4 jaar later, is Linda nog steeds voorzitter van Fietsmaatjes Den Bosch en inmiddels regiocoördinator Zuid. “SAMEN” dat is mijn motto en in de combinatie met “fietsen en genieten” hoop ik dat we nog veel meer mensen plezier kunnen bieden op de fiets maar ook in het leven!”

Claire van der Plas – Communicatie

Claire is onze communicatiemedewerker. Zij is sinds september 2021 aangesloten bij het team. Claire ontwerpt content voor de socials van Fietsmaatjes.NL en beheert de socials. Daarnaast is ze bezig met andere activiteiten rondom Fietsmaatjes.NL. “Fietsmaatjes brengt mensen samen, dat vind ik zo mooi aan dit initiatief! Ik draag graag mijn steentje bij in de hoop dat straks heel Nederland Fietsmaatjes.NL kent!”

Jan Burgmeijer – Oprichter + vrijwilliger fondswerving

Jan Burgmeijer

Betrokken vanaf het eerste uur

Jan is medeoprichter van Fietsmaatjes.NL. Hij werd aangestoken door het enthousiasme van zijn vrouw Tekla. Jan was jarenlang programmamanager Mobiliteit en Logistiek binnen onderzoeksorganisatie TNO. Hij kan binnen Fietsmaatjes zijn maatschappelijke betrokkenheid combineren met zijn organisatievermogen. “De fiets is niet de hoofdzaak, het gaat om de twee mensen die naast elkaar op een fiets zitten.”

Tekla Zwinkels – Oprichter + inspirator

Tekla Zwinkels

De vrouw die Fietsmaatjes bedacht

Tekla is oprichter en bedenker van Fietsmaatjes. Zij was jarenlang praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk waar zij dagelijks mensen zag die behoefte hadden aan meer beweging of meer sociaal contact. Sommige mensen werden gasten en anderen werden vrijwilligers. “Fietsmaatjes is voor mij het ideale antwoord op deze behoeftes.”