Tekla Zwinkels – Inspirator

Tekla Zwinkels

De vrouw die Fietsmaatjes bedacht

Tekla is oprichter en bedenker van Fietsmaatjes. Zij was jarenlang praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk waar zij dagelijks mensen zag die behoefte hadden aan meer beweging of meer sociaal contact. Sommige mensen werden gasten en anderen werden vrijwilligers. “Fietsmaatjes is voor mij het ideale antwoord op deze behoeftes.”

Jan Burgmeijer – Organisator

Jan Burgmeijer

Betrokken vanaf het eerste uur

Jan is medeoprichter van Fietsmaatjes.NL. Hij werd aangestoken door het enthousiasme van zijn vrouw Tekla. Jan is al jarenlang een ervaren programmamanager binnen onderzoeksorganisatie TNO en kan binnen Fietsmaatjes zijn maatschappelijke betrokkenheid combineren met zijn organisatievermogen. “De fiets is niet de hoofdzaak, het gaat om de twee mensen die naast elkaar op een fiets zitten.”

Iris van Rossum – Office manager & onderzoeker

Iris van Rossum

Iris is onze office manager en onderzoeker. Zij regelt grotendeels het reilen en zeilen achter de schermen, onderhoudt contact met de buitenwereld en houdt onze statistieken en website bij. Daarnaast werkt Iris als onderzoeker voor Fietsmaatjes.NL. Zo heeft ze bijvoorbeeld grotendeels het handboek geschreven, het onderzoek naar het bereik van Fietsmaatjes Teylingen geleid en werkt ze als onderzoeker mee aan het project Implementatie Impuls. Iris heeft economie gestudeerd en daarna een aantal jaar als onderzoeksassistent gewerkt. Uit eigen ervaring weet Iris hoe het is om tijdelijk niet zelfstandig te kunnen fietsen. “Nederland is een fietsland, ik zet mij graag in om fietsen voor iedereen mogelijk te maken.”