Tekla Zwinkels – Inspirator

Tekla Zwinkels

De vrouw die Fietsmaatjes bedacht

Tekla is oprichter en bedenker van Fietsmaatjes. Zij was jarenlang praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk waar zij dagelijks mensen zag die behoefte hadden aan meer beweging of meer sociaal contact. Sommige mensen werden gasten en anderen werden vrijwilligers. “Fietsmaatjes is voor mij het ideale antwoord op deze behoeftes.”

Jan Burgmeijer – Organisator

Jan Burgmeijer

Betrokken vanaf het eerste uur

Jan is medeoprichter van Fietsmaatjes.NL. Hij werd aangestoken door het enthousiasme van zijn vrouw Tekla. Jan was jarenlang programmamanager Mobiliteit en Logistiek binnen onderzoeksorganisatie TNO. Hij kan binnen Fietsmaatjes zijn maatschappelijke betrokkenheid combineren met zijn organisatievermogen. “De fiets is niet de hoofdzaak, het gaat om de twee mensen die naast elkaar op een fiets zitten.”

Iris van Rossum – Office manager & onderzoeker

Iris is onze office manager en onderzoeker. Zij regelt grotendeels het reilen en zeilen achter de schermen, onderhoudt contact met de buitenwereld en houdt onze statistieken en website bij. Daarnaast werkt Iris als onderzoeker voor Fietsmaatjes.NL. Zo heeft ze bijvoorbeeld grotendeels het handboek geschreven, het onderzoek naar het bereik van Fietsmaatjes Teylingen geleid en werkte ze als onderzoeker mee aan het project Implementatie Impuls en MESOVIT. Iris heeft economie gestudeerd en daarna een aantal jaar als onderzoeksassistent gewerkt. Uit eigen ervaring weet Iris hoe het is om tijdelijk niet zelfstandig te kunnen fietsen. “Nederland is een fietsland, ik zet mij graag in om fietsen voor iedereen mogelijk te maken.”

Claire van der Plas – Communicatie

Claire is onze communicatiemedewerker. Zij is sinds september 2021 aangesloten bij het team. Claire ontwerpt content voor de socials van Fietsmaatjes.NL en beheert de socials. Daarnaast is ze bezig met andere activiteiten rondom Fietsmaatjes.NL. “Fietsmaatjes brengt mensen samen, dat vind ik zo mooi aan dit initiatief! Ik draag graag mijn steentje bij in de hoop dat straks heel Nederland Fietsmaatjes.NL kent!”