Status: loopt

De lokale Fietsmaatjes organisaties in Noord-Brabant gaan samenwerken

Fietsmaatjes Brabant is een samenwerkingsverband tussen alle lokale Fietsmaatjes organisaties in Noord-Brabant. Dankzij subsidies van BrabantSport Fonds en Oranje Fonds wordt dit project mogelijk gemaakt. Het project heeft een looptijd van 2 jaar.

Doelstellingen van het project:

  • Groei van 7 naar minimaal 15 Brabantse gemeenten met een Fietsmaatjes organisatie.
  • Groei van 1.124 naar minimaal 2.700 blije en actieve Brabantse Fietsmaatjes (1.500 personen in de rol van gast, 1.200 personen als vrijwilliger).
  • Grotere impact en bereik van Fietsmaatjes in Noord-Brabant onder de doelgroep van gasten die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid.
  • Verduurzaming en versterking van de bestaande Fietsmaatjes organisaties in Brabant op het gebied van financiering, communicatie & PR en vrijwilligersbeleid.

Het BrabantSport Fonds gaat helpen om Fietsmaatjes Brabant onder de aandacht te brengen bij gemeenten en organisaties waarmee zij samenwerken. Dit zal op verschillende manieren gebeuren. Door aan te haken op bestaande PR & communicatiemiddelen en door aanwezigheid met duofietsen tijdens evenementen. Dit betekent dat Fietsmaatjes Brabant en de huidige lokale Fietsmaatjes in Brabant zichtbaarder gaan worden tijdens evenementen waar BrabantSport een relatie mee heeft. Denk daarbij aan de GP Adrie van der Poel, ZLM Tour enz.

Het eerste initiatief voor Fietsmaatjes Brabant is ontstaan door een subsidieaanvraag van Fietsmaatjes Breda bij het BrabantSport Fonds. Dit was een enorm succes! Aansluitend hierop heeft het BrabantSport Fonds aangegeven samen te willen werken en heeft Fietsmaatjes Breda samen met Fietsmaatjes Nuenen een projectaanvraag opgesteld. Linda Peeters, regiocoördinator Fietsmaatjes.NL Zuid, is vervolgens aangesloten als projectleider. Samen met bovenstaande Fietsmaatjes en de andere lokale Fietsmaatjes in Brabant maken ze dit project mogelijk. Alle lokale Brabantse Fietsmaatjes hebben commitment gegeven om dit project tot een succes te maken. Fietsmaatjes NL levert de penvoerder om dit project mogelijk te maken. Verder is het een volledig Brabants project voor en door lokale Brabantse Fietsmaatjes en organisaties in Brabant.

Kijk voor de huidige lokale Fietsmaatjes in Noord-Brabant op de website van Fietsmaatjes.NL of Fietsmaatjes Brabant (www.fietsmaatjesbrabant.nl (nog niet in de lucht)).

Ben je nieuwsgierig en wil je zelf een Fietsmaatjes locatie in Noord-Brabant opstarten? Neem dan contact op met Linda Peeters via linda@fietsmaatjes.nl of schrijf je in voor de informatiebijeenkomst.

Bronvermelding foto: Fietsmaatjes Den Bosch