Een verslag van de stagiaires van de dagbesteding Jonge Mensen met Dementie in Sassenheim

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Wij hebben 2 maanden stage gelopen op de dagbesteding voor jonge mensen met dementie in de Bernardus en zijn hierbij actief voor Fietsmaatjes.

In het begin was het erg spannend omdat het een nieuw project was en wij met een doelgroep aan de slag gingen waar wij nog nooit eerder mee hadden gewerkt. Wij hebben kennis gemaakt met de groep en wisten in het begin niet zo goed hoe dit zou bevallen maar dit pakte erg positief uit. 

De cliënten en begeleiders waren enthousiast over het feit dat wij dit project gingen oppakken. Hieronder hebben wij onze ervaringen samengevat:

“Na dit al een paar keer gedaan te hebben, gaat het contact met de doelgroep mij steeds makkelijker af en vind ik het erg gezellig.”

“Af en toe is het moeilijk om geconfronteerd te worden met dementie, maar je leert hier gaandeweg steeds beter mee om te gaan en je aan te passen aan de doelgroep.”

“Wij merken dat het fietsen een positieve invloed heeft op het welzijn van de cliënten, omdat zij na het fietsen een stuk spraakzamer en opgewekter zijn en de begeleiders dit ook merken.”

“Door het fietsen met de cliënten, komen er meer verhalen en positieve herinneringen naar boven en volgen er vaak leuke gesprekken.”

“Wat ik vooral leuk vind, is dat de cliënten ons herkennen en naar ons vragen bij de begeleiders wanneer we weer komen fietsen.”

“Wij vinden dat dit project erg belangrijk is voor zowel de cliënten als voor ons.”

Wij hopen andere jongeren te inspireren om ook Fietsmaatje te worden.

Met vriendelijke groeten,

Wouter, Timotijn & Vinnie

Stagiaires Welzijn Teylingen