Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Onbeperkte Elfstedentocht was een succes!

Namens Fietsmaatjes Teylingen doen twee Fietsmaatjes-duo’s op de duofiets mee aan de Onbeperkte Elfstedentocht. Een fietstocht van 5 dagen met circa 150 deelnemers op allerlei verschillende aangepaste fietsen. De tocht loopt langs het traject van de Elfstedentocht. Alle deelnemers willen graag hun grenzen verleggen en samen met andere een geweldige prestatie willen gaan neerzetten. 

Vanuit Fietsmaatjes vormen Jan en Tekla één duo, en Nel en Fred het andere duo. Zij nemen jullie graag mee in dit avontuur!

Dag 1 – De Onbeperkte Elfstedentocht
Vandaag was de start van de onbeperkte Elfstedentocht in Leeuwarden! Stemming bij de start is heel positief. Veel mensen die er zijn hebben hier al maanden naar toe geleefd en er speciaal voor getraind. Er hangt een gezellige sfeer onderling! Vandaag was het 39 km fietsen naar Dokkum.

We doen niet alleen mee aan deze mooie tocht voor de gezelligheid, maar hopen ook veel te leren. Zo willen we in het voorjaar van 2025 in de Bollenstreek een dagdeeltocht voor duofietsen organiseren, samen met andere Fietsmaatjes organisaties. Daarnaast hopen we Fietsmaatjes in het noorden bekender te maken en meer mensen te vinden die hier een locatie willen starten.

Dag 2 – De Onbeperkte Elfstedentocht
Vandaag begonnen wij bij de start van de onbeperkte Elfstedentocht in Dokkum. De plaatselijke ROC is gastheer en er fietsen ook nog wat leerlingen mee. Na de start nog wat buien, maar geleidelijk klaarde het weer op en s’ middags om vier uur kwamen we met een lekker zonnetje aan in Franeker. De sfeer is erg positief! Iedereen groet elkaar en vertelt elkaar verhalen. Ook onderweg worden we begroet door bewoners van de dorpjes waar we door fietsen. De tweede dag zit er op. Op naar nog een mooie dag morgen!


Dag 3 – De Onbeperkte Elfstedentocht

Vandaag was de etappe van Franeker naar Workum. De hele dag was het droog met een heerlijk zonnetje! Er is steeds meer contact tussen alle deelnemers en we moedigen elkaar aan als het even tegen zit. In Bolsward is de stop in de Broerekerk, waar het dak van glas is. We reden zomaar naar binnen en werden warm ontvangen met een kopje soep, een koek en een banaan. Wederom weer een geslaagde dag!

Dag 4 – De Onbeperkte Elfstedentocht
Zaterdag begon de start van onbeperkte Elfstedentocht in Workum met een heerlijk zonnetje! Het filmpje geeft een goed beeld van allerlei soorten van aangepaste fietsen op deze toer. Het was weer een bijzonder gezellige en ook een hele mooie etappe via Hindeloopen en Stavoren naar Slooten! Op naar naar de volgende!

Dag 5 – De Onbeperkte Elfstedentocht
Zondag was de laatste dag van de onbeperkte Elfstedentocht. Geweldig goed georganiseerd door de stichting Leef ! Veel deelnemers met lichamelijke handicaps hebben een geweldige prestatie neergezet! Wij van Fietsmaatjes vonden het een erg leuke ervaring en hebben veel geleerd voor onze eigen wens voor een Bollenstreektocht. Het was heel mooi om al die bijzondere levensverhalen te horen. Wat een moedige doorzetters doen hier aan mee! Kijk het komende jaar op de website www.onbeperkteelfstedentocht.nl en geef je op voor deelname ! Hier zie je Jan, Tekla, Nel en Fred in Sneek!

Learn how we helped 100 top brands gain success

Helaas is Fietsmaatjes hier nog niet actief.

Richt jij jouw locatie hier op? Meldt je snel aan voor de informatiebijeenkomst.