Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aansluiten als bestaand duofietsproject

Samen sta je sterk!

Ook als je al een duofietsproject hebt, ben je welkom in onze Fietsmaatjes familie. Wij helpen bestaande duofietsorganisaties om het Fietsmaatjes concept te integreren en aan te sluiten bij ons landelijke platform. Wij bieden veel organisatorische ondersteuning. Samen geven we de organisatie rondom jullie duofiets een nieuwe vorm. Wat goed gaat, blijft zoals het is.

Met aansluiting bij Fietsmaatjes word je automatisch lid van onze familie. Het landelijke platform biedt gezamenlijke PR, netwerkbijeenkomsten, digitale workshops en vier thematische WhatsApp-groepen. Je kunt ook lid worden van de landelijke Fietsmaatjes-vereniging, die opkomt voor de belangen van alle locaties.

Je blijft zelfstandig

Na aansluiting blijf je een zelfstandige organisatie. Financiën, duofietsen en vrijwilligersbestand blijven in jullie beheer. Je mag de naam Fietsmaatjes aan jullie eigen naam toevoegen en het logo gebruiken, maar dat is geheel aan jullie. Sommige organisaties gebruiken de naam en het logo op de website en naar sponsoren, maar houden de oude naam aan in de woonplaats.

“Het lachende gezicht op een fietswiel in Fietsmaatjes’ logo drukt de kern uit waar het bij Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach.”

Voorwaarden aansluiting

Alle Fietsmaatjes organisaties delen dezelfde visie en werkwijze, samengevat in acht kernwaarden. Bijvoorbeeld, de veiligheid van de gast staat voorop. Alleen organisaties die deze kernwaarden onderschrijven, mogen zichzelf Fietsmaatjes noemen en ons gezamenlijke logo gebruiken. Download hier de kernwaarden.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

We begrijpen dat jullie vragen hebben over wat wij voor jullie kunnen betekenen en wat de meerwaarde van Fietsmaatjes is. Tijdens onze online informatiebijeenkomsten vertellen wij meer over Fietsmaatjes en wie wij zijn. Na de bijeenkomst plannen we graag een persoonlijk gesprek met jullie team om een Welkomstpakket op maat samen te stellen. We bekijken de kernwaarden en maken een plan om hieraan te voldoen. Meld je hier aan voor de bijeenkomst.

Let op:

Heb je al iets geregeld voor jouw project, zoals geld of een (oude) duofiets, maar nog geen ervaring met fietsen. Kijk dan op de pagina ‘Aanmelden – Eigen locatie starten’. Speciaal voor jullie is er het Starterspakket. 

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Learn how we helped 100 top brands gain success

Helaas is Fietsmaatjes hier nog niet actief.

Richt jij jouw locatie hier op? Meldt je snel aan voor de informatiebijeenkomst.