De onbeperkte Elfstedentocht gaat van start!

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

De onbeperkte Elfstedentocht gaat woensdag 11 september van start! Wij nemen jullie graag mee in dit avontuur!

Vanaf 11 september tot en met 15 september gaan circa 150 deelnemers met hun buddies / maatjes op allerlei verschillende aangepaste fietsen meedoen aan deze fietstocht over 5 dagen langs het traject van de Elfstedentocht. Deze tocht wordt gefietst met allerlei verschillende aangepaste fietsen door mensen die weliswaar een beperking hebben, maar voor deze tocht hun grenzen willen verleggen en samen met andere een geweldige prestatie willen gaan neerzetten.

Fietsmaatjes Teylingen gaat meedoen met twee elektrisch ondersteunde duofietsen van Fietsmaatjes uit Sassenheim en Warmond. Jan en Tekla vormen één duo, en Nel en Fred het tweede duo! Nel heeft een paar jaar geleden met Bart Smit een duofiets rit in Warmond gemaakt ter promotie van Fietsmaatjes. Behalve gezellig meedoen aan deze prachtige tocht hopen zij ook veel te leren, zodat zij in het voorjaar van 2025 in de Bollenstreek een onbeperkte fietstocht van een dagdeel kunnen organiseren voor duofietsen van verschillende Fietsmaatjes organisaties. Ook hopen zij op deze manier ook in het hoge noorden meer landelijke bekendheid te krijgen voor Fietsmaatjes, zodat we ook in deze regio meer initiatiefnemers gaan vinden voor een lokale Fietsmaatjes organisatie.

Vandaag gingen twee duofietsen vanuit Warmond naar Leeuwarden. Vanmorgen op de auto Transporter en s’middags in de hal van de Elfstedenhal in Leeuwarden. Woensdag gaan Fred en Nel, Tekla en Jan. Beginnen met de eerste etappe naar Bolsward.

Start jouw eigen Fietsmaatjes locatie en vind enthousiastelingen in jouw gemeente!

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

In welke regio is er nog geen Fietsmaatjes locatie opgericht? Wie weet kun jij samen met anderen een Fietsmaatjes locatie in jullie regio mogelijk maken. Sluit je aan bij onze online informatiebijeenkomst woensdag 18 september om 19:30 uur. Ontdek hoe jij een verschil kunt maken door je aan te sluiten bij Fietsmaatjes.
In de volgende locaties zijn een aantal initiatiefnemers op zoek naar andere vrijwilligers: Amsterdam De Pijp / Oost / Rivierenbuurt / Amstel, Bommelerwaard-Zaltbommel, Delft, Eersel, Rotterdam – Kralingen, Eindhoven, Barchem (Lochem) en Woensdrecht. Ook vanuit andere plaatsen ben je welkom. Iemand moet de eerste zijn, wie weet ben jij het wel!

Zien we je woensdag? Aanmelden kan via de link: https://fietsmaatjes.nl/aanmelden-informatiebijeenkomst/ of stuur een mail naar info@fietsmaatjes.nl

Het inspirerende verhaal achter de oprichting van Fietsmaatjes.NL

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Ontmoet Jan en Tekla, de oprichters van Fietsmaatjes! In deze video delen ze het inspirerende verhaal achter de oprichting van Fietsmaatjes en hoe hun passie leidde tot dit prachtige initiatief. Inmiddels is Fietsmaatjes op meer dan 55 plekken in Nederland opgericht. Kijk mee en ontdek wat Fietsmaatjes voor zoveel mensen betekent!

Fietsmaatjes.NL heeft een mooie donatie van Dechra ontvangen!

geplaatst in: Nieuwsberichten | 0

Dechra heeft een mooie donatie gegeven aan Stichting Fietsmaatjes Nederland. Ieder jaar stelt Dechra een mooi geldbedrag samen om aan goede doelen te geven. Iedere werknemer mag zijn of haar doel inbrengen door te onderbouwen waarom juist dit goede doel in aanmerking komt voor een donatie. Een commissie neemt alle aanmeldingen door en checkt of de goede doelen aan een aantal voorwaarden voldoen. Op basis van deze informatie wordt een aantal goede doelen uitgekozen.
 
Dit jaar behoort Fietsmaatjes.NL tot de gelukkige uitverkoren! Jaco Dijkhuizen, de medewerker die Fietsmaatjes voorgedragen heeft, kwam de cheque persoonlijk overhandigen. Het geld wordt besteed aan promotie en informatievoorziening naar initiatiefnemers in nieuwe gemeenten o.a. door inzet van de sociale media en vernieuwing van onze website.