Ondersteuning

Fietsmaatjes.NL heeft als landelijke platform twee doeleinden: ondersteunen van de huidige lokale Fietsmaatjes organisaties en het ondersteunen van nieuwe lokale initiatieven.

Huidige lokale Fietsmaatjes organisaties

Voor de huidige lokale Fietsmaatjes organisaties biedt Fietsmaatjes.NL ondersteuning aan door twee keer per jaar netwerkbijeenkomsten te organiseren. Onderling kennis en ervaring delen vinden wij belangrijk.

Fietsmaatjes trainingNieuwe initiatieven

Fietsmaatjes.NL heeft de kennis in huis om u te helpen met het opzetten van uw eigen lokale Fietsmaatjes organisatie. Ons unieke en kwalitatief sterke concept delen wij graag. Wij vinden het belangrijk dat lokale organisaties autonoom zijn en zelf hun keuzes kunnen maken. Zo blijft u als initiatiefnemer maximaal betrokken. Wij helpen u met het opzetten van uw team, het opzetten van uw lokale werkwijze, het vinden van financiering en uiteraard adviseren wij u over de duofiets zelf. Want waarom het (fiets-)wiel opnieuw uitvinden als wij dat al gedaan hebben?

Als u contact zoekt voor voor het starten van een nieuwe lokale organisatie, volgt allereerst een (telefonisch) kennismakingsgesprek. We vertellen dan meer over onszelf, wat het starten van een nieuwe lokale organisatie inhoudt, wat handig is om alvast te regelen, en uiteraard beantwoorden we uw vragen. Als u zich aanmeldt voor het starten van een nieuwe lokale organisatie, volgt het starterspakket. In 2 trainingsdagen voor uw team van initiatiefnemers leert u alle ins & outs over het opzetten en onderhouden van uw eigen lokale Fietsmaatjes organisatie. Het starterspakket wordt ondersteund met het handboek en alle bijbehorende werkwijzen, voorbeelden en modellen behorende bij het concept Fietsmaatjes.

In de trainingen komen o.a. aan bod:

  • de kernwaarden van Fietsmaatjes
  • taken team (bestuursleden en uitvoerende co√∂rdinatoren)
  • intake gast, intake vrijwilliger en koppeling fietsmaatjes
  • duofiets en stalling
  • het duofietsrooster
  • calamiteitenplan
  • omgeving en communicatie
  • financiering

Na afloop van de training mag u het logo van Fietsmaatjes voeren. Nu kan de pret echt beginnen!

Start een nieuwe locatie