Ben jij degene die samen met buurtgenoten een eigen Fietsmaatjes organisatie start?

Een succesvolle Fietsmaatjes-organisatie behoeft een goede kopploeg. Dan volgt het peloton als van zelf. Een groep enthousiaste vrijwilligers dus, daar begint het mee. Met de volgende stappen helpt Fietsmaatjes.NL graag.

Louise, initiatiefnemer in Voorschoten, raad iedereen de ondersteuning aan. “Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Fietsmaatjes.NL heeft echt een draaiboek waarin van A tot Z beschreven staat welke stappen je moet doorlopen en waar je allemaal aan moet denken. Dus het is heel makkelijk en heel goed geweest.” Voor lokale organisaties scheelt het werk waardoor ze sneller kunnen gaan doen waar Fietsmaatjes om draait: namelijk samen fietsen.

Bekijk het filmpje over de oprichting van Fietsmaatjes Voorschoten.

Fietsmaatjes opstarten?

Fietsmaatjes.NL helpt je graag met het opstarten van een lokale Fietsmaatjes organisatie. Je blijft een zelfstandige club maar wij ondersteunen waar mogelijk. Je krijgt van ons een compleet draaiboek, we helpen met fondsen werven, adviseren je over de inrichting van het team, het gasten- en vrijwilligersbeleid, de fiets en het onderhoud, en geven trainingen aan de bestuursleden en vrijwilligers. Daarnaast zijn we altijd beschikbaar voor deskundig advies. Want waarom het wiel opnieuw uitvinden als wij dat al hebben gedaan?

Wist je dat?

  • Alle duofietsen van de lokale Fietsmaatjes organisaties door fondsen betaald zijn
  • Alle lokale Fietsmaatjes snel groeien na de start, zowel in duofietsen, vrijwilligers en gasten
  • Alle lokale Fietsmaatjes organisaties warm ondersteund worden door hun gemeente en lokale welzijnsorganisaties

Ervaringen

Fietsmaatjes Schiedam: “We waren al enthousiast over het project maar na de waardevolle training door Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels is ons enthousiasme alleen maar groter geworden.”

Fietsmaatjes Voorschoten: “Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Fietsmaatjes.NL heeft echt een draaiboek waarin van A tot Z beschreven staat welke stappen je moet doorlopen en waar je allemaal aan moet denken. Dus het is heel makkelijk en heel goed geweest.”

Fietsmaatjes Nieuwkoop: “Op naar de volgende trainingsdag. We hebben er zin in.”

Wie gingen je voor?

Alle fietsende organisaties staan als locatie op onze website.

Meer weten?

Meld je aan voor een van onze (digitale) bijeenkomsten of neem contact met ons op. Met onze hulp richt jij gemakkelijk een Fietsmaatjes organisatie op in jouw gemeente.

Fietsmaatjes